Majaoja-lyömäsoitinkilpailuun ilmoittautui 42 esiintyjää ja esiintyjäryhmää

Tampereen Musiikkiakatemia

TIEDOTE

Tampereen Musiikkiakatemian ja Majaoja-säätiön yhteistyössä järjestämään valtakunnalliseen Majaoja-lyömäsoitinkilpailuun on ilmoittautunut 42 lyömäsoittajaa ja lyömäsoitinryhmää eri puolilta Suomea. Kilpailu järjestetään Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa 25.-28.10. Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, Tampereen Musiikkiakatemian johtaja Ilari Laakso pitää ilmoittautujamäärää kutakuinkin odotusten mukaisena ottaen huomioon, että vastaavaa kilpailua ei Suomessa koskaan aiemmin ole järjestetty.

Varsinaisessa kilpailussa on kaksi osallistujan iän mukaan määräytyvää sarjaa. Lisäksi järjestetään katselmus, jossa ei ole ikärajoituksia. Kilpailusarjoihin on ilmoittautujia Espoon musiikkiopistosta, Keski-Pohjanmaan konservatoriosta, Palmgren-konservatoriosta, Sibelius-Akatemiasta, Tampereen Musiikkiakatemiasta ja Turun konservatoriosta. Katselmus-sarjassa on esiintyjiä lisäksi laajalti eri puolilta Suomea.

Kilpailusarjoja varten on tilattu kamarimusiikkiteokset Jouni Kaipaiselta ja Tim Fercheniltä. Majaoja-lyömäsoitinkilpailun tavoitteena on korostaa lyömäsoitinten monipuolisuutta ja merkitystä kamarimusiikkisoittimina.
Bob Beckerin tilalle Ludwig Albert

Terveydellisistä syistä Tampereelle tulonsa peruneen lyömäsoitintaitelija Bob Beckerin tilalle on saatu belgialainen lyömäsoitintaitelija Ludwig Albert. Albert juhlii parhaillaan 20 vuotta kestänyttä taiteilijauraansa julkaisten 4 CD-tallennetta ja konsertoiden eri puolilla maailmaa.

Ludwig Albert konsertoi yhdessä Osuma Ensemblen Pyynikkisalissa lauantai-iltana 27.10. ja toimii palautteen antajana kilpailijoille. Majaoja-lyömäsoitinkilpailuun on Ludwig Albertin ja kotimaisten osaajien lisäksi saatu tuomaristoon ja konsertoijaksi toinenkin kansainvälisen uran tehnyt lyömäsoitintaiteilija, New Yorkissa asuva japanilaissyntyinen Eriko Daimo. Hänen konserttinsa kuullaan Finlaysonin kirkossa torstai-iltana 25.10.

Majaoja-lyömäsoitinkilpailun tuomariston puheenjohtaja on kapellimestari Ari Angervo ja jäseninä Eriko Daimo, Tim Ferchen, Harri Lehtinen, Jyri Kurri ja Olli-Pekka Martikainen. Katselmukseen osallistuville antavat palautetta Toni Hietala, Harri Lehtinen ja Jyri Kurri.

Kilpailun avajaiset ovat Pyynikkisalissa torstaina 25.10. klo 14.00 ja päätöstilaisuus sunnuntaina 28.10. klo 15.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Tiedustelut

Tampereen Musiikkiakatemia:

Tiedottaja Tarja Reijonen, p. 050 5272 142 ja Ilari Laakso p. 050 5620 935Ajankohtaista