Majaoja-liedkilpailu 2018

Majaoja-säätiö julistaa avoimen sävellys- ja runokilpailun, jonka tarkoituksena on löytää uutta suomalaista liedmusiikkia, joka on sävelletty uusiin suomalaisiin runoihin. Sävellysten ja runojen tulee olla ennen esittämättömiä. Runot voivat olla suomenkielisiä tai ruotsinkielisiä.

Kilpailuun voivat osallistua suomalaiset (Suomen kansalaiset tai Suomessa pysyvästi asuvat)  säveltäjät ja runoilijat, joiden tulee toimia yhteistyössä. Kilpailuteoksen tulee sisältää sekä sävellys että runo. Kilpailun palkintosumma on 20.000€.

Nimimerkillä varustetut kilpailuteokset lähetetään osoitteeseen Majaoja-säätiö, PL 249, 33101 Tampere, viimeinen hyväksytty postileima on 31.7.2018. Lähetykseen liitetään osallistujien yhteystiedot suljetussa kuoressa.

Pianosäestyksellinen sävellys lähetetään nuotteina ja äänitteenä. Kilpailun voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 30.10.2018 mennessä ja tiedot julkaistaan marraskuussa.

Voittajien teokset esitetään keväällä 2019 konserteissa Tampereella.

Usein kysyttyjä kysymyksiä liedkilpailusta

Mitä tyylilajia kilpailussa haetaan?
Kilpailuun ei ole asetettu tyylilajia.

Voiko kilpailuteos olla laulusarja, vai pitääkö olla yksittäinen lied?
Voi olla laulusarja.

Mikä on kilpailuteoksen minimi- ja maksimikesto?
Kestoa ei ole rajattu.

Säännöissänne sanotaan, että sävellys lähetetään nuottina ja äänitteenä. Pitääkö äänitteen olla liveäänite (taltiointi pianistin ja lauluajan esityksestä) vai riittääkö esim. notaatio-ohjelman tietokoneäänillä toteutettu midiäänite?
Ei tarvitse olla live-äänite, mutta voi toki olla.

Missä muodossa äänite toimitetaan? Muistitikulle tallennettu äänitiedosto? Audio-CD? Jokin muu tapa?
Nämä kaikki käyvät. Runon tulee olla myös kirjoitettuna printtiversiona.

Tuleeko runojen olla paitsi ennen esittämättömiä myös ennen julkaisemattomia?
Kyllä ehdottomasti. Kuten ilmoituksessa todetaan, säveltäjä ja runoilija toimivat yhteistyössä, ja etsimme uusia suomalaisia sävellyksiä ja runoja. Esittämätön on runona julkisesti lausumaton mutta se voi olla julkaistu jossain painettuna. Jos runo on esitetty jossain omana teoksenaan, se ei silloin voi osallistua. 

 

Lisätiedot: Majaoja-säätiön asiamies Ritva Tiainen, ritva.tiainen(a)pp4.inet.fi, puh. 0400 734 134.