Vuoden 2020 Majaoja-palkinnon sai poikakuoro Pirkanpojat

Tamperelainen poikakuoro Pirkanpojat sa1 18.12.2021 vastaanottaa Majaoja-säätiön lahjoittaman, vuosittain jaettavan, Majaoja-palkinnon, suuruudeltaan 15 000 euroa. Säätiön hallitus päätti asiasta jo syksyllä 2020, mutta palkinto haluttiin luovuttaa konsertin yhteydessä, joka terveysrajoitusten vuoksi on päästy järjestämään vasta tämän joulun alla, Tampereen Tuomiokirkossa 18.12.2021.

Poikakuoro Pirkanpojat perustettiin 1970. Kuoron nykyinen taiteellinen johtaja, musiikin maisteri Jouni Rissanen on työskennellyt Pirkanpojissa tammikuusta 2011 lähtien.

– Majaoja-säätiö arvostaa Pirkanpojissa sen tavoitteita kulttuurialan kasvattajayhteisönä. Kuoro tarjoaa hienon kulttuurielämyksen ja – kasvatuksen lisäksi oven musiikin laajaan maailmaan. Korkean laadun tavoitteleminen on lisäksi mitä parhainta  nuorisotyötä, lisäksi se tuo mahdollisuuksia alan ammatteihin, vähintään kuitenkin ihmisiän mittaiseen musiikin arvostamiseen, sanoo Majaoja-säätiön puheenjohtaja Maija Ikonen.

Poikakuoro Pirkanpojat antaa laulajilleen klassisen, laulamiseen perustuvan monipuolisen musiikkikoulutuksen. Pienimmät pojat aloittavat Pirkanpojat-muskarissa 5-6 -vuotiaina. 7-11 -vuotiaina liitytään kuoron jäseneksi Concentus-valmennusryhmään, josta siirrytään taitojen kasvaessa A-kuoron sopraano- tai alttostemmaan, myöhemmin miesääniin.

Säveltapailu- ja äänenmuodostusopetus kulkevat kuorotyön rinnalla, ja sosiaaliset taidot hioutuvat vapaamuotoisessa yhdessäolossa leireillä ja esiintymismatkoilla Suomessa ja ulkomailla.

– Majaoja-palkinto on upea tunnustus poikien pitkäjänteiselle työlle, olen siitä iloinen ja erityisen vaikuttunut. Se osaltaan auttaa meitä turvaaman toimintaamme vaikeiden koronavuosien koetellessa, sanoo kuoronjohtaja Jouni Rissanen. Majaoja-säätiö on vuonna 2000 perustettu yksityinen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista kulttuurielämää sen kaikissa ilmenemismuodoissa. Vuosittainen Majaoja-palkinto on aikaisemmin jaettu muun muassa näyttelijä Kati Outiselle, kuvataiteilija Tuula Lehtiselle ja Ahaa-teatterille.Ajankohtaista