Hervannassa asuu ainakin 26 taiteilijaa

Mediatiedote 24.10.2022

Taiteellinen Hervanta -päivä kokoaa 26 taiteilijaa yhteiseen näyttelypäivään la 29.10.2022, pienet puheet ja pormestarin tervehdys kello 12.00.

Tapahtuma lähti liikkeelle Majaoja-säätiössä kysymyksellä: tiedättekö yhtään taiteilijaa Hervannasta? 

– Niin, onko Hervannassa yhtään taiteilijaa? Päätimme ottaa asiasta selvää, kaivetaan taiteilija-asukkaiden kädenjälkiä ihasteltaviksi ja keskusteltavaksi, sanoo Majaoja-säätiön puheenjohtaja Maija Ikonen.

– Moni asukas voisi saada inspiraation ryhtyä itsekin kuvaamaan omia tulkintojaan maailmasta. Uskomme, että taiteen harrastaminen ja sen tekeminen tekee ihmisen onnelliseksi, ja se sopii hyvin säätiöllemme, sanoo Maija Ikonen.

Taiteellinen Hervanta -tapahtumassa on mukana kaikkiaan 26 taiteilijaa, Hervannan kirjaston katutason tilassa on teoksia 18 taiteilijalta, Venlantuvalla kolmelta taiteilijalta ja viisi taiteilijaa esittelee teoksiaan kodeissaan. 

Mukana on maalareita, kuvanveistäjiä, valokuvaajia ja digitaalisen taiteen osaajia. Tapahtumassa on mahdollista myös ostaa teos kotiinsa. Päivän aikana voi myös jättää yhteystietonsa Tampereen taiteilijaseuran ensi vuoden kursseja ajatellen.

Päivän aikana järjestetään erikoiset arpajaiset. Jokainen tapahtumaan osallistuja täyttää arpalipun, jokaiselta taiteilijalta saadaan yksi teos arvottavaksi, voittoina on siis 26 taideteosta.

Taustalla ovat vahvat toimijat ja taloudelliset tukijat; Hervannan Tiedotusyhdistys, tamperelainen Majaoja-säätiö, Hervannan Sanomat sekä kaupungin kulttuuritoimisto ja Hervannan kirjasto.

Taidetapahtuman suojelijana on kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Taiteellinen Hervanta -taidepäivän kokoaminen osoitti Hervannan olevan luovien ihmisten kaupunginosa paitsi teknologian niin myös kuvataiteen puolella. Varsin moni tekee taidetta työkseen tai harrastukseen mutta harvoin pääsee esittelemään sitä, olemaan ylpeä omasta tekemisestään ja osaamisestaan, sanoo tapahtuman koordinaattori Sirpa Koivu.

Taiteellinen Hervanta -tapahtuma lauantaina 29.10.2022 klo 10.00-17.00. Virallinen avaus klo 12.00. Osoite: Insinöörinkatu 38, Hervannan kirjasto.

teksti: Mikko Närhi

Kuvatekstit:

Jesse Lappi Auringonlasku Hervannassa, 2022, akryyli / sekatekniikka kankaalle

Risto Saarinen Sadonkorjaajat, 2022, sekatekniikkaAjankohtaista