Uusi laulukilpailu vaalii yhdessä laulamista lasten kanssa 

Uusi lastenlaulukilpailu käynnistyi tiistaina 16. toukokuuta Pirkanmaalla, kun Laulun aarre -kilpailu avasi ilmoittautumislomakkeensa kello 12. Tapahtuma on ei-kaupallinen, siihen osallistuminen ei maksa mitään ja kaikki mukaan ilmoitetut lapset pääsevät esiintymään esikarsintaan.  

Kilpailun järjestää Majaoja-säätiö, joka jakaa vuosittain apurahoja lapsien ja nuorten kulttuuriharrastuksen hyväksi. Säätiö haluaa myös järjestää tapahtumia, joista on iloa nuorille osanottajille ja ihan kaikenikäisille. 

Tarkoituksena on vaalia suomenkielisiä lastenlauluja sekä kannustaa kouluja ja koteja laulamaan yhdessä lasten kanssa.  

– Tapahtuma tarjoaa nuorille laulajille mahdollisuuden hankkia esiintymiskokemusta turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä, Majaoja-säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija Ikonen kertoo.  

Kilpailusarjat alakouluikäisille 

Kilpailusarjoja on kolme: 2015–2016 syntyneet (7–8-vuotiaat), 2013–2014 syntyneet (9–10-vuotiaat) ja 2011–2012 syntyneet (11–12-vuotiaat). Lisäksi osallistujan pitää asua tai käydä koulua Pirkanmaalla. 

Esikarsintaan kilpailutoimikunta on valinnut joka ikäsarjaan kymmenen laulua, joista osallistuja esittää yhden. Käytettävissä on järjestäjän pianosäestys, mutta on myös mahdollista ilmoittaa mukaan oma säestäjä.  

Tapahtumapaikka on Tampereen konservatorio Pyynikintorilla. Esikarsinta tapahtuu piensaleissa omalla esiintymisvuorolla 15.–17. syyskuuta.  

Laulukilpailu huipentuu semifinaaliin ja finaaliin Pyynikkisalissa 28.–29. lokakuuta. Ne ovat yleisölle avoimia maksuttomia tilaisuuksia, ja silloin lavalle nousevat myös nuoret juontajat Frida Ratinen, 14, ja Elo Paulorinne, 17. Kilpailijat esittävät nyt akustisen orkesterin kanssa kaksi kappaletta: yhden järjestäjän laululistalta, toisen saa valita vapaasti itse. Vapaavalintaisen kappaleen voi esittää millä tahansa kielellä.  

Ilmoittautuminen jatkuu koko kesän 

Laulun aarre -kilpailun tuomariston jäsenet ovat laulunopettajia, muusikkoja sekä television lasten- ja nuortenohjelmista tuttuja kasvoja. Tuomariston puheenjohtajana toimii Pikku Kakkosen ohjelmista tuttu musiikkikasvattaja, säveltäjä Soili Perkiö.  

Leea Lahtela opettaa laulua Pirkanmaan musiikkiopistossa, Susanna Tenkanen-Lindeman Tampereen konservatoriossa ja Tampereen Laulukoulussa. Muusikko-lauluntekijä Heikki Salo työskentelee myös laululyriikan valmentajana. Musiikkikasvattaja-laulaja Maija Salo puolestaan on tuomaroinut jo Tenavatähti-kilpailua. 

Jokaisessa kilpailusarjassa on samat palkinnot: 1. palkinto 400 euroa, 2. palkinto 300 euroa, 3. palkinto 200 euroa, 4.–6. sijat 50 euroa. Lisäksi tuomaristo saattaa jakaa esimerkiksi laulutunteja tunnustuspalkintoina. Kolme parasta joka sarjasta pääsee vielä ikimuistoiseen gaalatilaisuuteen Näsinneulan huipulle marraskuussa. 

Ilmoittautuminen on auki koko kesän elokuun 31. päivään saakka. Järjestäjän laululista, kilpailun säännöt ja sähköiset ilmoittautumislomakkeet löytyvät osoitteesta Laulunaarre.fi.  

Laulukilpailun tuomaristo
Pikku Kakkosesta tuttu musiikkikasvattaja Soili Perkiö (vas.) johtaa tuomaristoa, johon kuuluvat myös laulunopettajat Leea Lahtela ja Susanna Tenkanen-Lindeman sekä muusikko Heikki Salo ja musiikkikasvattaja Maija Salo.  


Ajankohtaista