Majaoja-säätiö palkitsi muusikoita Kaustisella

Tamperelainen Majaoja-säätiö palkitsi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla muusikoita yhteensä 25.000 eurolla. Suurimmat apurahat (3.000 euroa) saivat kansantanssiyhtye Vinhakat ohjelmistotuotantoon sekä yhtyeet Pirulainen ja Lapua-Uusi-Guinea kuten myös muusikot Leija Lautamaja ja Vilma Jää.

Lisäksi 2.000 euron apurahan saivat Vilma Talvitie soitinhankintoihin, Emilia Lajunen esiintymismatkojen kustannuksiin sekä Petra Poutanen – Pelkkä Poutanen ja Armas E. Leopold esiintymis- ja äänityskustannuksiin esiintymis- ja äänityskustannuksiin. Jukka Heinämäelle säätiö antoi 2.000 euroa aktiivisesta toiminnasta kansanmusiikin ja kansantanssin hyväksi.

Säätiön asiamies Ritva Tiainen jakoi palkinnot Kansantaiteenkeskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa tiistaina 9. heinäkuuta Kaustinen Folk Music -festivaalin yhteydessä.

Kansanmusiikki on tänä vuonna Majaoja-säätiön vuositeema. Säätiö jakoi jo aiemmin heinäkuussa Jämsässä Kaustinen etkot -tapahtumassa Jämsän Soimannit ry:lle sekä sen pitkäaikaisille aktiivitoimijoille apurahoja yhdistyksen 50-vuotisen toiminnan kunniaksi.

Lisätietoja:
Asiamies Ritva Tiainen
[email protected]
0503760597Ajankohtaista